Felnőtt lét

 2012.07.19. 23:34

A történetekben a "felnőtt nővé válás" mindig valami olyasmit jelent, hogy éppen megjött a szereplő első menstuációja, vagy elveszítette a szüzességét, vagy netalán férjhez ment a leányzó.

A fentebbi verziók alkalmazása csak abban különbözik, mit olvasol/nézel/hallasz. Tudjátok, Trónok harca 12 éves, "kivirágzik" aztán mehet a lecsóba. Vagy másik oldal a Jane Austen féle 300 oldal egymásra nézés és aztán megházasodik. És ezt az elméletemet az olyan kivételek, mint a twilight nem bontják meg - ahol egyik nap ha lefekszik a nála 100 évvel idősebb pasijával, akkor elveszíti a lelkét, aztán 18 évesen házasság, 3 hónap múlva gyerekszülés. Aztán forever 18. Szóval itt nem tudom eldönteni mi az a pont ahol nővé lett a karakter. Ahhoz kéne valami logika a történetbe.

De visszatérve az a feleletti soha el nem múló megrökönyödésemből, hogy egy ilyen sivár történet ennyi pénzt tud kihúzni az emberek zsebéből, szóval szerintem a történetek itt is elkövetik azt a hibát, hogy átugorják az életet.

Pl tudjátok, a főhösök soha nem mennek wcre, soha nem fáj a foguk, és persze a lakatlan szigeten is valahogy mindig van idejük a gyantázásra. vagy nekik csak a fejükön nő szőr. mert megérdemlik.

Nem mintha ezeket akarnám nézni/olvasni, de tudjátok az ember várja azt, hogy valamennyire fel is készítsék az életre őt a történetek. tanulságokkal meg társaikkal. de mint mindig most is elfeledkeznek a kellemetlen részletekről. mert a bejegyzés elején említett események tényleg érdekesek, meghatározóak. de hogy ekkor leszel nővé? ugyan már.

Az ember valamikor akkor lesz azzá. amikor beköltözik az első saját lakásába és elkezdi kisúrólni az elmúlt lakók kis emlékeit. amikor rádöbben, hogy ki kell takarítani a wc-t. a wct. kesztyűt húzva wc-t takarítani kell, mert senki más nem fogja megcsinálni. vagy amikor saját magad főztje után szintén te vagy az a személy aki felelős azért, hogy a tűzhelyre égett hagymadarabkákat ciffel felkaparja. meg a leégetett lábast elmossa.

ekkor kezdesz el ismerkedni a felnőtt női léttel. és tudjátok mit, nem akarok belegondolni mi lesz akkor, ha még olyan dolgok is bejönnek, mint adófizetés, meg nyugdíj előmegtakarítás.

Épp ezért bujdolkoltam el, amikor észleltem azokat a jeleket, hogy most már a wctakarítás következik. Vagy sikoltok továbbra is Adáért, ha meg kell valakinek küzdeni egy csótánnyal. És ha el kell viselnem egy gyerekes vagy jelzőt mindezért, úgy legyen. Fair deal :)

A bejegyzés trackback címe:

https://halera.blog.hu/api/trackback/id/tr14667171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása