hungary.jpg

Angol gyakornokkal beszélgetés, megkérdezi, hogy honnan való vagyok. Mondom Magyarország. Ó, megörül, van egy magyar barátnője Manchesterben. Mire én: ó, tök jó, sokan még azt se szokták tudni, hogy létezünk, meg itt vagyunk Európában. Kis hatásszünet, kérdés: jaja, Magyaroszág valahol Litvánia mellett van, ugye?

Ja, majdnem. Persze lehet, hogy Litvániát nem tudta. 

Utána megkérdezte, hogy milyen az ország. Milyen, milyen? Olyan, mint egy ország. De vannak ott erdők? Ja, vannak ott erdők, meg tudod Budapest. óóóóó, igen Budapest, azt látta egy katalógusban. Jó helynek tűnt. Ja, jó hely. Meg olcsó. 1 euró a sör. Neeeeee. Komolyan? Ó, meg kell látogatnom.

Egyetemista értelmes lány.

Na mindegy. Utána megmutogattam neki a még orosz gyerekeknek készített prezentációmat kis hazánkról. És valahogy a Eger-versus török hadsereg 1552 képregény minden korosztályban betalál. (A lentebbi illusztráció egy képkocka a sorozatból).

Magyar prezi global village.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://halera.blog.hu/api/trackback/id/tr84632673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása